Construccions sostenibles: present i futur immediatConstrucciones sostenibles: presente y futuro inmediatoSustainable buildings: present and immediate future

garcia riera torre dels vents metrovacesa

Els habitatges són responsables de les emissions de diòxid de carboni, del consum de matèries primeres, del consum de l’aigua i de la generació de residus. Desenvolupar habitatges sostenibles és una prioritat per qüestions mediambientals, socials i per la salut de les persones. Si el 2030 els edificis han de ser lliures d’emissions, inclusius i sostenibles, tenim un llarg camí a fer.

 

El sector de la construcció és una de les fonts de contaminació més importants en l’àmbit mundial. Segons les Nacions Unides, les llars consumeixen gairebé el 30% de l’energia mundial i en conseqüència, contribueixen al 21% de CO₂ resultant. És evident que cal reduir la petjada de carboni de les llars i edificis amb noves mesures d’eficiència energètica i climàtica.

Si volem un món més verd i que no perjudiqui ni el medi ambient ni la salut de les persones cal apostar cap a l’habitatge sostenible i les energies renovables. D’aquesta manera s’aconsegueix una reducció del consum energètic i del consum d’aigua, apostant per l’autoconsum i la sostenibilitat del planeta.

Entre les fites establertes per les Nacions Unides en aquesta matèria està que d’aquí al 2030 es vol augmentar la urbanització inclusiva i sostenible; incrementar la capacitat per a la planificació dels assentaments humans; i millorar la gestió participativa, integrada i sostenible d’aquests assentaments a tots els països. L’ONU reconeix millores en els darrers anys: bàsicament per l’augment en l’ús de fonts d’energia com la hidroelèctrica, la solar i l’eòlica, i per la disminució de la proporció d’energia utilitzada per unitat de PIB també està disminuint. Però encara queda molt camí per recórrer. Amb aquesta acció s’està treballant directament en l’assoliment de l’objectiu número 7 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, que pretén “garantir l’accés a una energia assequible, segura, sostenible i moderna per a totes les persones“. L’acció també està relacionada amb altres ODS, com el que fa referència a “aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles” i “a adoptar mesures urgents per a combatre el canvi climàtic i els efectes d’aquest”.

Las viviendas son responsables de las emisiones de dióxido de carbono, del consumo de materias primas, del consumo del agua y de la generación de residuos. Desarrollar viviendas sostenibles es una prioridad por cuestiones medioambientales, sociales y por la salud de las personas. Si el 2030 los edificios tienen que ser libres de emisiones, inclusivos y sostenibles, tenemos un largo camino a hacer.

 

El sector de la construcción es una de las fuentes de contaminación más importantes en el ámbito mundial. Según las Naciones Unidas, los hogares consumen casi el 30% de la energía mundial y en consecuencia, contribuyen al 21% de CO₂ resultante. Es evidente que hay que reducir la huella de carbono de los hogares y edificios con nuevas medidas de eficiencia energética y climática.

Si volamos un mundo más verde y que no perjudique ni el medio ambiente ni la salud de las personas hay que apostar hacia la vivienda sostenible y las energías renovables. De este modo se consigue una reducción del consumo energético y del consumo de agua, apostando por el autoconsumo y la sostenibilidad del planeta.

Entre los hitos establecidos por las Naciones Unidas en esta materia está que de aquí al 2030 se quiere aumentar la urbanización inclusiva y sostenible; incrementar la capacidad para la planificación de los asentamientos humanos; y mejorar la gestión participativa, integrada y sostenible de estos asentamientos a todos los países. La ONU reconoce mejoras en los últimos años: básicamente por el aumento en el uso de fuentes de energía como la hidroeléctrica, la solar y la eólica, y por la disminución de la proporción de energía utilizada por unidad de PIB también está disminuyendo. Pero todavía queda mucho camino para recorrer. Con esta acción se está trabajando directamente en el logro del objetivo número 7 de los Objetivos de Desarrollo Sostenible (ODS) de la Agenda 2030 de las Naciones Unidas, que pretende “garantizar el acceso a una energía asequible, segura, sostenible y moderna para todas las personas“. La acción también está relacionada con otras ODS, como el que hace referencia a “conseguir que las ciudades y los asentamientos humanos sean inclusivos, seguros, resilientes y sostenibles” y “a adoptar medidas urgentes para combatir el cambio climático y los efectos de este”.

banner_parentesi_griera_landscape-191-1
Recommended Posts
reforma i ampliacio cap roquetes garcia rieraestructura nau clariant garcia riera