Parlem de “smart buildings” i materials sosteniblesHablamos de “smart buildings” y materiales sosteniblesLe’s talk about smart buildings and sustainable materials

smart building

Com seran els habitatges del futur? Quins beneficis tindrà viure en una llar intel·ligent? Quin paper hi jugarà la domòtica? Quins són els materials naturals que aposten per la construcció sostenible? En aquest post trobareu totes les respostes.

El constant procés d’innovació tecnològica està canviant la manera de construir els habitatges. Cada vegada sentim més a parlar de la integració dels sistemes tecnològics i intel·ligents als edificis. Sabem que són el pas necessari per avançar cap a les ciutats del futur, més habitables, funcionals, eficients energèticament, sostenibles, respectuoses amb el medi ambient i saludables, on els ciutadans guanyen en qualitat de vida.

Els edificis i llars intel·ligents seran més sostenibles, amb un major respecte pel medi ambient i permetran un major estalvi econòmic. Comptaran amb instal·lacions de climatització, il·luminació, electricitat, seguretat, telecomunicacions i multimèdia que es gestionaran de manera automatitzada. Segurament ja coneixes a algú del teu entorn que viu en una casa sostenible, on l’energia verda, la digitalització i la domòtica són les grans protagonistes. Lamentablement, aquests avenços encara no estan a l’abast de tothom, ja que la tecnologia és encara molt nova i per tant té un preu elevat. No obstant això, tot arribarà.

Per tenir habitatges sostenibles cal que s’utilitzin materials sostenibles per la seva construcció. La pedra, la terra, els blocs i maons de ceràmica i la fusta cada cop són més usats en l’estructura dels edificis, mentre que per als aïllaments es tendeix a fer servir suro, cel·lulosa i fibres vegetals, com per exemple cànem, lli, fusta, palla i cotó. Els morters de calç, els guixos naturals, les argiles i les pintures i vernissos naturals són altres elements fets servir pels professionals que aposten per les construccions sostenibles.

¿Cómo serán las viviendas del futuro? ¿Qué beneficios tendrá vivir en un hogar inteligente? ¿Qué papel jugará la domótica? ¿Cuáles son los materiales naturales que apuestan por la construcción sostenible? En este post encontraréis todas las respuestas.


El constante proceso de innovación tecnológica está cambiando la manera de construir las viviendas. Cada vez sentimos más a habla de la integración de los sistemas tecnológicos e inteligentes en los edificios. Sabemos que son el paso necesario para avanzar hacia las ciudades del futuro, más habitables, funcionales, eficientes energéticamente, sostenibles, respetuosas con el medio ambiente y saludables, donde los ciudadanos ganan en calidad de vida.
Los edificios y hogares inteligentes serán más sostenibles, con un mayor respeto por el medio ambiente y permitirán un mayor ahorro económico. Contarán con instalaciones de climatización, iluminación, electricidad, seguridad, telecomunicaciones y multimedia que se gestionarán de manera automatizada. Seguramente ya conoces a alguien de tu entorno que vive en una casa sostenible, donde la energía verde, la digitalización y la domótica son las grandes protagonistas. Lamentablemente, estos adelantos todavía no están al alcance de todo el mundo, puesto que la tecnología es todavía muy nueva y por tanto tiene un precio elevado. Sin embargo, todo llegará.
Para tener viviendas sostenibles hace falta que se utilicen materiales sostenibles por su construcción. La piedra, la tierra, los bloques y ladrillos de cerámica y la madera cada vez son más usados en la estructura de los edificios, mientras que para los aislamientos se tiende a usar corcho, celulosa y fibras vegetales, como por ejemplo cáñamo, lino, madera, paja y algodón. Los morteros de cal, las tizas naturales, las arcillas y las pinturas y barnices naturales son otros elementos usados por los profesionales que apuestan por las construcciones sostenibles.
Recommended Posts
estructura nau clariant garcia riera