Finalitza el projecte de rehabilitació del Celler Noucentista de Vila-secaFinaliza el proyecto de rehabilitación del “Celler Noucentista” de Vila-secaThe rehabilitation project of “Celler Noucentista” in Vila-seca ends

celler-noucentista-vilaseca-garcia-riera-12

El projecte de restauració del Celler Noucentista, iniciat el 2020 juntament amb les empreses COTS I CLARET i ERTAK, ha arribat al seu fi, i té previst obrir les portes en els pròxims mesos.

Catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) i amb gairebé un segle d’història, es tracta d’una de les joies del municipi de Vila-seca. L’emblemàtic edifici projectat el 1919 per Pere Domènech Roura, fill de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner ha estat reformat i museïtzat per convertir-se en epicentre de l’activitat turística i cultural del municipi.

 

El nou equipament del Celler Noucentista abastarà 3.150 m², repartits en dues plantes.

El gran projecte de rehabilitació d’aquest edifici històric, ha consistit a restaurar la nau principal com a sala polivalent i adequar-la per a espectacles amb una capacitat per a unes 500 persones. La nau annexa ha esdevingut un espai museogràfic per la permanència de la història vinícola del Celler de la Cooperativa i la creació d’un cos annexa que contingui els serveis necessaris per al funcionament dels dos espais abans descrits.

Amb les obres finalitzades, està previst que el Celler obri les portes al públic el mes de maig, per esdevenir un espai per activitats culturals, per a la divulgació de la història del municipi i com atractiu turístic. La restauració de l’antiga cooperativa en aquest equipament multifuncional té tres eixos: l’espai de museïtzació, la funció sociocultural i el vessant turístic.

 

Vila-seca compta, ara, amb un patrimoni històric potent, gràcies a la rehabilitació de les seves dues joies; el Celler Noucentista, i el Castell. Un altre gran projecte de restauració de patrimoni històric que va dur a terme GARCIA RIERA.

El proyecto de restauración del “Celler Noucentista”, iniciado el 2020 junto con las empresas COTS I CLARET y ERTAK, ha llegado a su fin, y tiene previsto abrir las puertas al público el mes de mayo.

Catalogado como Bien Cultural de Interés Local (BCIL) y con casi un siglo de historia, se trata de una de las joyas del municipio de Vila-seca. El emblemático edificio proyectado el 1919 por Pere Domènech Roura, hijo del arquitecto Lluís Domènech i Montaner ha sido reformado y museizado para convertirse en epicentro de la actividad turística y cultural del municipio.

 

Los nuevos equipamientos del “Celler Noucentista” alcanzará 3.150 m², repartidos en dos plantas.

El gran proyecto de rehabilitación de este edificio histórico, ha consistido a restaurar la nave principal como sala polivalente y adecuarla para espectáculos con una capacidad para unas 500 personas. La nave aneja ha acontecido un espacio museográfico por la permanencia de la historia vinícola del “Celler Noucentista” de la Cooperativa y la creación de un cuerpo anexa que contenga los servicios necesarios para el funcionamiento de los dos espacios antes descritos.

Con las obras finalizadas, está previsto que del “Celler Noucentista” abre las puertas al público el mes de mayo, por devenir un espacio por actividades culturales, para la divulgación de la historia del municipio y como atractivo turístico. La restauración de la antigua cooperativa en esta equipación multifuncional tiene tres ejes: el espacio de museización, la función sociocultural y la vertiente turística.

 

Vila-seca cuenta, ahora, con un patrimonio histórico potente, gracias a la rehabilitación de sus dos joyas; el Celler Noucentista, y el Castell. Otro gran proyecto de restauración de patrimonio histórico que llevó a cabo GARCIA RIERA.

Recommended Posts
rubanitzacio residencia la merce tarragona garcia rieragriera rsidencial placa carros