Tarragona acollirà la planta d’hidrogen més gran d’EspanyaTarragona acogerá la planta de hidrógeno más grande de EspañaTarragona will host the largest hydrogen plant in Spain

noticia-planta-hidrogen-garcia-riera
Presentació del projecte Tarragona Hydrogen Network (T-HYNET) – Hidrogen Renovable Pol Químic de Tarragona. REPSOL
Presentació del projecte Tarragona Hydrogen Network (T-HYNET) – Hidrogen Renovable Pol Químic de Tarragona. REPSOL

El polígon petroquímic de Tarragona acull el projecte de creació de la planta d’hidrogen més gran d’Espanya, impulsat per les companyies Repsol  i Enagás i que compta amb un pressupost de prop de 200 milions d’euros. En la iniciativa, que s’ha presentat a la Cambra de Comerç de Tarragona, hi participen també les empreses Iqoxe i Messer, que conformen un consorci liderat per Repsol i Enagás. A més d’aquests 230 milions, la iniciativa podria comptar amb 80 milions addicionals per a instal·lacions d’emmagatzematge elèctric, segons ha destacat en un comunicat aquest consorci d’empreses del sector energètic.

L’objectiu del projecte és dissenyar i construir l’electrolitzador més gran d’Espanya, amb capacitat de 150 MW en la seva primera fase, i la seva engegada es preveu el 2025. L’electrolitzador és un aparell que permet produir hidrogen mitjançant un procés químic (electròlisi) capaç de separar les molècules d’hidrogen i oxigen de les quals es compon l’aigua usant electricitat. A l’acte de presentació hi han assistit el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent; el subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté; i el rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Josep Pallarès. A més, hi han acudit el director general de Transformació Industrial i Economia Circular de Repsol, Juan Abascal; el conseller delegat d’Enagás Renovable, Antón Martínez; el director general de Messer, Rubén Folgado; el director general de CL Grup Industrial (IQOXE), Miguel Ángel Leal; i el president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), Ignasi Cañagueral.

Tot l’equip de GARCIA RIERA felicitem als promotors de la planta d’Hidrogen més gran d’Espanya, Repsol i Enagás i també a Iqoxe i Messer, per crear aquesta gran empresa de producció que referma el polígon petroquímic de Tarragona com un dels grans productors d’energia d’Europa. Enhorabona!

 

Llegeix la notícia a El Nacional

 

Visita també: Diari Més, Diari de Tarragona

El polígono petroquímico de Tarragona acoge el proyecto de creación de la planta de hidrógeno más grande de España, impulsado por las compañías Repsol y Enagás y que cuenta con un presupuesto de cerca de 200 millones de euros. En la iniciativa, que se ha presentado en la Cambra de Comerç de Tarragona, participan también las empresas Iqoxe y Messer, que conforman un consorcio liderado por Repsol y Enagás. Además de estos 230 millones, la iniciativa podría contar con 80 millones adicionales para instalaciones de almacenaje eléctrico, según ha destacado en un comunicado este consorcio de empresas del sector energético.

El objetivo del proyecto es diseñar y construir el electrolizador más grande de España, con capacidad de 150 MW en su primera fase, y su arranque se prevé en el 2025. El electrolizador es un aparato que permite producir hidrógeno mediante un proceso químico (electrólisis) capaz de separar las moléculas de hidrógeno y oxígeno de las cuales se compone el agua usando electricidad. Al acto de presentación han asistido el conseller de Empresa y Trabajo de la Generalitat, Roger Torrent; el subdelegado del Govern en Tarragona, Joan Sabaté; y el rector de la Universitat Rovira y Virgili (URV), Josep Pallarès. Además, han acudido el director general de Transformación Industrial y Economía Circular de Repsol, Juan Abascal; el conseller delegado de Enagás Renovable, Antón Martínez; el director general de Messer, Rubén Folgado; el director general de CL Grupo Industrial (IQOXE), Miguel Ángel Leal; y el presidente de la Asociación Empresarial Química de Tarragona (AEQT), Ignasi Cañagueral.

Todo el equipo de GARCIA RIERA felicitamos a los promotores de la planta de Hidrógeno más grande de España, RepsolEnagás i tambén a IqoxeMesser, por crear esta gran empresa de producción que reafirma el polígono petroquímico de Tarragona como uno de los grandes productores de energía de Europa. Enhorabuena!

 

Lee la noticia en El Nacional

 

Visita también: La República Checa, Diari Més, Diari de Tarragona

banner_parentesi_griera_landscape-191-1
Recommended Posts